Samenwerken aan De Hooge Riet

Voor de realisatie van de nieuwe toekomst van De Hooge Riet werken we samen met diverse specialisten. Op de contactpagina van de website staan naast het logo van Heijmans dan ook de logo’s van een aantal andere organisaties. Een daarvan is Hylkema Erfgoed. Dit is het architectenbureau waar Hester Wessels, de architect van de appartementen in het monument, werkt.

We vroegen haar wat De Hooge Riet voor haar betekent.

“De Hooge Riet is voor mij een prachtige kans om het verhaal van de plek door te geven aan een nieuwe generatie. De Hooge Riet is gebouwd als een sanatorium. Een plek van rust en ruimte, licht en lucht. Die kwaliteiten zie je terug in het gebouw en het park. En die kwaliteiten blijven behouden. We geven ze als het ware terug aan Ermelo en de toekomstige bewoners. Het is een prachtig project om aan te mogen werken.”

 

Andere belangrijke samenwerkingspartners zijn:

  • H+N+S Landschapsarchitecten. H+N+S is verantwoordelijk voor het stedebouwkundig plan voor De Hooge Riet. Dit plan is gebaseerd op de structuurvisie Langoed Veldwijk en De Hooge Riet. H+N+S werkt hiervoor nauw samen met Hylkema Erfgoed en Diederendirrix Architecten en SB4 (tuinhistorisch onderzoek).
  • Diederendirrix Architecten. Diederendirrix tekent voor het ontwerp van de tweelaagse terraswoningen en de twee-onder-een-kapvilla’s.
  • Aannemingsbedrijf Draisma. De bouw van de appartementen in het monument wordt in opdracht van Heijmans verzorgd door Draisma. Ook begeleidt Draisma de kopers van een appartement tijdens de bouw van hun woning.