Appartementen in het monument

[ 33 appartementen ]

Monumentaal wonen

Elk appartement is anders, elk appartement is bijzonder. Van riant penthouse tot sfeervolle studio voor twee.

⇽ Gebruik de tabbladen hieronder ⇾

33 unieke appartementen

In het monument realiseren we 33 unieke appartementen. Om een goede indruk te geven van de mogelijkheden laten we op deze pagina een aantal plattegronden zien; van royaal tot knus. Unieke appartementen in een rijksmonument met prachtige oorspronkelijke details. Elke appartement is anders, elk appartement is bijzonder. Van riant penthouse tot intieme studio.

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte: circa 72 t/m 183 m²
Aantal woningen: 33 appartementen

 

Indeling

Ligging tuin: Divers
Aantal woonlagen: 1 (met uitzondering van bouwnr 49)
Aantal slaapkamers: variërend van 1 tot 3 

 

Voordelen van de appartementen in het monument

Bijzonder: u woont in een rijks-monument, maar elk appartement is gasloos. Het gehele gebouw wordt van het gas losgekoppeld en voorzien van nieuwe nutsaansluitingen. Elke woning wordt verwarmd door een eigen grond-waterpomp. U woont er heerlijk behaaglijk dankzij onder andere isolerende binnenwanden, vloeren, gevels en daken. Achter monumentale kozijnen worden extra ramen geplaatst. Nieuwe kozijnen worden geïsoleerd volgens de hedendaagse richtlijnen.

Woningen in beeld

 

Enkele plattegronden

Om een goede indruk te geven van de mogelijkheden laten we in hieronder een aantal plattegronden zien; van royaal tot knus. Benieuwd naar de andere types? Deze kunt u terugvinden in de brochure. Voor plattegronden die niet in de brochure staan neemt u contact op met de makelaar. 

 

⇽ Gebruik de tabbladen hieronder ⇾

Bouwnummer 45

 

Kenmerken

Het appartement met bouwnr 45 heeft iets heel bijzonders. De hal die loopt tussen het woon-, entree- en slaapgedeelte wordt overkoepeld door een monumentale gebogen glazen kap. De architect van het Rijksmonument E.J. Rothuizen ontwierp destijds deze constructie om zoveel mogelijk licht te vangen. In de tekening is de koepel herkenbaar aan de grote kruizen. Het is sowieso een heel licht appartement, want ook de royale woonkamer heeft grote raampartijen en openslaande glazen deuren naar het terras.

Het eet- en zitgedeelte van de woonkamer is gescheiden door monumentale kasten en geven die bijzondere sfeer van het verleden. Het appartement heeft een ruime keuken, een bijkeuken en een berging. In de badkamer is een tweede toilet. Badkamer en keuken zijn geheel naar eigen smaak in te richten. Vanaf het terras aan voorzijde kijkt u uit over het historische park. Aan de achterzijde grenst het terras aan de besloten binnentuin.

 • gasloos
 • unieke lichtkoepel
 • ± 110 m²

Bouwnummer 47

 

Kenmerken

Dit is misschien wel het monument op zijn mooist. De royale woonkamer ligt in een prachtige serre met rondom uitzicht op het historische park. De zithoek gaat over in een leefkeuken die geheel naar eigen wens is in te richten. De ruime hal geeft toegang tot een werkkamer met sfeervolle erker, een bijkeuken met wasmachineaansluiting, een toilet en twee ruime slaapkamers. De master bedroom is echt geweldig. De kamer kijkt uit over het terras en heeft een aangrenzende badkamer met douche en toilet. Het appartement heeft bovendien een tweede badkamer met ligbad en toilet. Ideaal voor logees.

 • gasloos
 • 2 badkamers
 • ± 174 m²
 • vanaf €

 

Bouwnummer 49

Begane grond

1e verdieping

Kenmerken

In het hele gebouw herinneren allerlei elementen aan het verleden. In dit appartement heeft de architect ook weer iets heel bijzonders kunnen behouden. Namelijk de oorspronkelijke terras schuifdeuren. Omdat er bijna 100 jaar geleden anders werd gekeken naar duurzaamheid is er een wintertuin gecreëerd. Zo gaat eigentijds comfort samen met cultureel erfgoed. Het terras grenst aan een ruim woongedeelte met een zithoek, en een royale leefkeuken waar het heerlijk tafelen is. Het appartement heeft twee slaapkamers waarvan er 1 ook prima kan worden gebruikt als werkkamer. De badkamer biedt ruimte voor een toilet en een douche en is geheel naar eigen wens in te richten. In de hal is een tweede toilet en een bijkeuken. Het appartement heeft bovendien een zolder met een oppervlakte van 40 m². Dus aan bergruimte geen gebrek.

 • gasloos
 • wintertuin
 • terras
 • zolder
 • ± 134 + 49 m²

Bouwnummer 59

Kenmerken

Bent u op zoek naar een intiem appartement op een bijzondere plek, dan is bouwnummer 59 ideaal. Het appartement heeft een royale woonkamer met prachtige raampartijen en openslaande deuren naar het terras. Dit is gelegen op het westen en kijkt uit over de binnentuin. De zithoek gaat over in een leefkeuken waar u naar hartenlust kunt koken en tafelen. Aan de keuken grenst een handige bijkeuken met wasmachineaansluiting. Er is een royale slaapkamer en een badkamer die geheel naar eigen smaak kan worden ingericht.

 • gasloos
 • sfeervol en intiem
 • terras op het westen
 • ± 80 m²

Bouwnummer 71

 

Kenmerken

Bouwnummer 71 ligt pal boven het bordes van het rijksmonument. Het moet wel bijna een vorstelijk gevoel geven om vanaf dit terras uit te kijken over het park en de vijver. Ditzelfde uitzicht heeft u ook vanuit de prachtige raampartij in uw woonkamer. De eetkamer en keuken profiteren dankzij drie ramen van een bijzondere lichtinval. Het appartement heeft twee royale slaapkamers, een ruime badkamer, en prachtige glas-in-loodramen. Optioneel kan er een lift in uw woning worden gerealiseerd.

 • gasloos
 • terras boven bordes
 • optie lift
 • ± 140 m²

nieuwbouw de hooge riet ermelo

Voorverkoop gesloten

Eerste informatie beschikbaar

Tijdens de Online Preview, op 18 juni, hebben we de eerste informatie gedeeld en is de voorverkoop gestart. De voorverkoop is inmiddels gesloten. U kunt de eerste informatie rustig doornemen op deze website. In september rond de Start Verkoop is alle informatie gereed en zullen we deze met u delen. Als eerste op de hoogte? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

✉️ Aanmelden nieuwsbrief »

 

Stappenplan

Kennismaken met De Hooge Riet

Stap 1

Lees het plan

Lees en bekijk rustig de beschikbare informatie over de woningen, het plan, de historie en Ermelo en de plankaart. Of bekijk de Online Preview van 18 juni terug.

Woningtypes bekijken »

Stap 2

Lees de projectbrochure

De aanvullende documenten zoals de projectbrochure zijn digitaal beschikbaar, maar u kunt ze ook ophalen bij de makelaars.

Documentatie »

Stap 3

Voorverkoop: Interesse kenbaar maken

Wilt u voorrang bij de start verkoop later dit jaar? Schrijf u dan met het bouwnummer(s) in via het online inschrijfformulier of bij een van de makelaars.

[ voorverkoop gesloten ]

Aanmelden nieuwsbrief »

Documentatie

Wilt u niets missen? Meld u aan voor de nieuwsbrief
Weet als eerste wanneer de inschrijving start en altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events.

Wilt u precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.