Het verhaal van De Hooge Riet

De Hooge Riet is een van de opvallendste gebouwen van Ermelo. Horizontaal, perfect symmetrisch en omgeven door een prachtig park. Veel mensen zijn in De Hooge Riet verpleegd en verzorgd. Inmiddels staat het gebouw al jaren leeg en is het verval zichtbaar. Het gebouw en het park zijn toe aan een nieuwe toekomst. En die toekomst is begonnen!

Veldwijk en De Hooge Riet

De Hooge Riet maakt deel uit van Landgoed Veldwijk. Dit landgoed stamt uit de 18e eeuw en was in wisselend particulier bezit totdat de familie Chevallier het in 1866 kocht. In die tijd was de historische kern van Ermelo nog omgeven door uitgestrekte heidevelden met op een kilometer afstand een spoorlijn van west naar oost. De aanleg van een station veranderde veel. De dorpskern werd via de huidige Stationsstraat verbonden met het station en ten oosten van de spoorlijn werd in 1939 sanatorium De Hooge Riet gebouwd.

Licht, lucht en ruimte

80 jaar geleden opende De Hooge Rier haar deuren als sanatorium. De Arnhemse architect E.J. Rothuizen maakte het ontwerp in typische Interbellum stijl. Kenmerkend zijn de hoge bouwkundige kwaliteit en de sfeervolle details zoals de glas-in-lood-ramen en de mozaïeken aan de binnenzijde. De Hooge Riet was een plek voor welgestelden om te herstellen of tot rust te komen. Genieten van licht, lucht en ruimte was het credo en dat is ook wat het gebouw en de parkachtige omgeving uitstralen.

Wilt u niets missen? Meld u aan voor de nieuwsbrief
Weet als eerste wanneer de inschrijving start en altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events.

Wilt u precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.