Een woning kopen op de Hooge Riet, hoe werkt dat?

Een huis kopen doe je niet iedere dag. Het zoeken en vinden van een geschikte woning is leuk maar ook spannend. Er komt veel bij kijken. Daarom zetten we de belangrijkste stappen voor u op een rij.

 

Stap 1. Online start verkoop: woensdag 23 december om 16.00 uur

Omdat we op dit moment geen evenement kunnen organiseren gaan we online in verkoop.

Dit betekent dat u op woensdag 23 december om 16.00 uur thuis op de bank kunt meekijken. We vertellen over het plan en laten de woningen en plattegronden zien. Aanmelden voor de Online Start Verkoop kan via de website.

Meer informatie & aanmelden →

U ontvangt dan op het juiste tijdstip de uitnodiging om de start Verkoop bij te wonen. Vanaf dat moment staat alle verkoopdocumentatie (denk aan een brochure en een prijslijst) op de website. Zo kunt u alle informatie op uw gemak thuis bekijken om te bepalen welke woning het beste bij u past. Heeft u vragen over deze informatie? Dan bent u van harte welkom bij makelaars Midden-Nederland in Ermelo of bij Drieklomp makelaars en rentmeesters in Voorthuizen.

Let op: Ook als u in juni uw voorkeur heeft aangegeven voor een woning, moet u zich nu opnieuw inschrijven. Dit is mogelijk tot en met woensdag 13 januari 2021.

Stap 2. Inschrijven voor een woning

Vanaf woensdag 23 september om 17.00 uur is de inschrijving geopend. Op maandag 11 januari 2021 om 12.00 uur ’s middags sluit de inschrijftermijn. Inschrijven doet u via de website www.dehoogeriet.nl. Op de homepage ziet u de knop ‘Inschrijven voor een woning’. Let op: Ook als u in juni uw voorkeur heeft aangegeven voor een woning, moet u zich nu opnieuw inschrijven. Dit is mogelijk tot en met 13 januari 2021.

Op het online inschrijfformulier geeft u uw voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aan. U ontvangt van ons per mail een bevestiging van uw inschrijving. Uiteraard gaan wij strikt vertrouwelijk om met de aangeleverde informatie. Let op: Het inschrijfformulier is persoonsgebonden en daarom niet overdraagbaar.

  • Stap 1: Noteer uw favoriete bouwnummers.
  • Stap 2: Schrijf u in via het online inschrijfformulier op uw favoriete bouwnummers. Vul alle gegevens in en verzend het inschrijfformulier om de inschrijving te voltooien.
  • Stap 3: Alles ingevuld? Dan ontvangt u van ons een bevestiging via de mail.

Stap 3. Toewijzing woningen

Zodra de inschrijftermijn is gesloten, verzamelen wij alle inschrijvingen. Heeft u zich in juni ingeschreven? Dan krijgt u voorrang bij de toewijzing ten opzichte van de mensen die dit niet hebben gedaan

Wordt het bouwnummer waarvoor u zich heeft ingeschreven aan u toegewezen, dan neemt één van de makelaars contact met u op. Dit zal gebeuren op vrijdag 15 januari 2021.

Heeft u een appartement toegewezen gekregen? Dan neemt de makelaar contact met u op om een afspraak te maken. Heeft u géén woning toegewezen gekregen, dan komt u op de reservelijst te staan. U ontvangt hierover bericht.