Uw Tips, Tops en droombeelden voor het park

Uw Tips, Tops en droombeelden

Uw suggesties

Zaterdag 22 juni opende De Hooge Riet haar deuren en wat was er veel belangstelling voor het monument en voor de plannen! Bij 2.000 bezoekers zijn we gestopt met tellen. Bijna alle bezoekers hebben hun Tips, Tops en Droombeelden voor het park ingeleverd. We zijn erg blij met alle suggesties. Zoals beloofd delen we ze graag met u.

 

Opvallend

Veel Tips komen overeen met wat u Top vindt aan de plannen

De hoogst scorende Tip: Behoud waar mogelijk de originele details en elementen. En wat vindt maar liefst 30% Top aan het plan? Dat we ervoor kiezen de kwaliteiten van het monument en park te behouden. Wat een mooi gedeeld vertrekpunt voor de nieuwe toekomst van De Hooge Riet!

Hieronder zijn de resultaten en de toelichting te vinden. Klik op de beelden om uit te vergroten.

Toelichting Tips, Tops & Droombeelden

Tips

  • 29% pleit voor behoud van originele details en elementen. Wij zijn duidelijk niet de enigen die enthousiast zijn over de architectuur van De Hooge Riet.
  • Er wordt veel waarde gehecht aan woningen voor verschillende doelgroepen. Van senioren tot jongeren. In het plan zijn diverse woningtypen voorzien: van appartementen in het monument tot nieuwbouw twee-onder-een-kapwoningen. Mede dankzij de Tip ook aan jongeren te denken, worden de mogelijkheden hiervoor nogmaals onderzocht.
  • Tips die genoemd zijn bij de categorie Overige illustreren de creativiteit van de bezoekers en variëren van: maak er een trouwlocatie van tot realiseer een snelle verbinding naar de A28.

TOPS

  • Het enthousiasme over het behoud van het monument en het park is groot. Maar liefst 30% vindt dit Top aan het plan. Men is blij dat er wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst van De Hooge Riet.

Droombeelden voor het park

  • Ook hier pleiten de bezoekers voor behoud van de kwaliteiten en dat is ook precies wat we voor ogen hebben. Of zoals landschapsarchitect Hank van Tilburg het in de video zo mooi zegt: “We halen de kwaliteiten weer naar boven. Zichtlijnen blijven behouden. Trappen etc worden opgepoetst
  • Dat De Hooge Riet bij Ermelo hoort zie je goed terug in de Droombeelden voor het park. Behoud en onderhoud van het wandelpark worden belangrijk gevonden. Evenals toegankelijkheid voor iedereen. Bankjes, mogelijkheden voor sport en spel, rust, ruimte, licht en lucht.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op via [email protected].

Met vriendelijke groet,

 

Team De Hooge Riet

Wilt u niets missen? Meld u aan voor de nieuwsbrief
Weet als eerste wanneer de inschrijving start en altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events.

Wilt u precies weten hoe wij met uw gegevens omgaan?
Dat leest u in ons privacy statement.